TEATRE JOVENTUT DE L’HOSPITALET

TEATRE JOVENTUT DE L’HOSPITALET

NIT DE L’ESPORT DE L’HOSPITALET  –  entrevista tv l’h

 

El passat 27 d’octubre, el Teatre Joventut de L’Hospitalet es va vestir de gal·la, com cada any, per celebrar la Nit de l’Esport 2017. Una nit on la ciutat es reuneix per reconèixer la gran tasca de milers i milers de persones, que dediquen tots els seus esforços a millorar la nostra societat i la nostra ciutat, a través de l’esport.

Enguany vam guardonar a 67 persones i col·lectius. Una petita mostra de tot el que representa el moviment esportiu a la ciutat de L’Hospitalet, que aplega a més de 40.000 persones que fan esport i a més de 100 entitats sense ànim de lucre, que ens ajuden a dinamitzar tot aquest moviment, tant i tant important.

No és per casualitat, doncs, que l’Ajuntament de L’Hospitalet hagi mantingut en el temps, una gran aposta per l’esport com una eina de transformació social, de progrés, d’igualtat i generador d’oportunitats. Així, en els darrers 3 anys, la nostra ciutat s’ha destacat entre les 15 ciutats espanyoles que més diners inverteix en la promoció de l’esport, arribant a gairebé 59€ per persona.

Però tot i que els diners són molt importants per poder tirar endavant projectes, el que és realment important és que hi hagi persones amb idees, amb il·lusions i amb ganes de tirar-los endavant. Necessitem “aprofitar la intel·ligència individual i col·lectiva”, com diu sovint la nostra alcaldessa, Núria Marín, per seguir transformant la nostra ciutat i la nostra societat, des de la suma d’idees i sensibilitats, també des de l’esport.

I una bona forma d’estimular aquesta intel·ligència col·lectiva, és prenent consciència i exemple de la trajectòria de persones i entitats de la ciutat, que no només han assolit un èxit durant una temporada, sinó que porten molts anys excel·lint en la seva tasca. Persones que porten anys i panys, oferint el millor de si mateixes, en benefici de tots i totes. I que mereixen, el més gran dels reconeixements per part dels seus conciutadans i conciutadanes.

És en aquest sentit que van néixer les “Mencions Especials”, que decideix un Jurat molt representatiu de l’esport de L’Hospitalet, que incorpora a la institució municipal, a treballadors de l’àmbit d’esports del municipi, a representants d’entitats esportives de la ciutat, del Consell Esportiu i dels mitjans de comunicació de L’Hospitalet. Un Jurat que, cada any, realitza una tasca molt complicada, com és la d’escollir unes poques mencions especials, entre totes les propostes que ens arriben. Com a president del Jurat, us puc ben assegurar que és una tasca difícil i que sempre et deixa un dubte sobre si haurem estat justos i equànimes en la decisió.

Però després, quan veus el resultat final, normalment el dubte s’esvaeix per donar pas a l’emoció del moment en que les persones mencionades reben el seu reconeixement. Doncs bé, si algú tenim clar que és mereixedor d’aquest reconeixement, és el Jordi Diz. La veritat és que jo, n’havia sentit a parlar, però fins que el vaig trucar per primer cop, per comunicar-li la decisió del Jurat, no havia pogut conèixer al Jordi en primera persona. A partir d’aquesta trucada, vam quedar en veure’ns per parlar del seu exemple vital, però sobretot dels seus projectes. Projectes que, com a ciutat, podrem compartir i tirar endavant en els proper mesos.

Per a mí, en Jordi ha estat una gran descoberta. Insisteixo: pel seu exemple, que és emocionant i reconfortant, i també per la seva trajectòria lligada a l’esport de la ciutat, col·laborant amb moltes de les principals entitats esportives de L’Hospitalet, però sobretot perquè -tot i les dificultats que ha hagut de patir´- és una persona plena de vitalitat, d’il·lusió, de ganes de tirar endavant i superar-se cada i, el més important, amb un munt de projectes per desenvolupar.

Una persona generosa amb la seva ciutat i amb la societat. Disposat a que el seu exemple de superació, serveixi a persones que en algun moment es puguin trobar en una situació semblant a la seva, en un moment de dificultat greu.

Una persona apassionada per allò que creu que pot ajudar a avançar a tothom. Fa goig sentir-lo parlar dels projectes que té entre mans.  

Una persona que ha entès clarament una cosa que molta gent no acaba d’entendre: que no estem sols al món. I que ens podem i ens hem d’ajudar a progressar i créixer, els uns als altres.

I una persona envejable, per tot això i –en el meu cas- perquè a més toca el piano, una assignatura pendent per a mi que, gràcies al seu exemple, m’he decidit a emprendre en els propers mesos.

Així que, jo puc dir que, com molts altres, jo també he aprés d’en Jordi. Crec que aquest és el seu principal valor: parlant amb ell, s’aprèn molt del que realment és important en la vida i de l’actitud amb la qual hem d’afrontar situacions greus, com la que ell va patir o altres.

Pareu atenció perquè, en els propers mesos, com a mínim a la ciutat de L’Hospitalet, en sentireu a parlar molt, d’en Jordi Diz. S’ho mereix, creieu-me. I els seus veïns i veïnes hem d’estar al seu costat, perquè el seu exemple ens ajuda a tots i a totes a ser millors persones.

Gràcies Jordi i endavant!

Cristian Alcázar Esteban

Tinent d’Alcaldia de Benestar i Drets Socials – Esports i Joventut