I. GUTTMANN – Mestratge del pacient

I. GUTTMANN – Mestratge del pacient

READAPTACIÓ A LA VIDA.          ACTTITUD, ESFORÇ I SUPERACIÓ

Els alumnes del Mestratge en Neurorehabilitació de l’Institut Guttmann, adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona comparteixen experiències clíniques i d’adaptació a la vida fora de l’hospital amb en Jordi Diz.

Una de les oportunitats que ofereix el Mestratge de l’Institut Guttmann, és la de les “classes amb expertesa”. Els alumnes, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, psicòlegs, logopedes, educadors físics i metges en formació comparteixen experiències amb ex-pacients sota la direcció d‘un professional.

En Jordi Diz va explicar tot el seu procés de rehabilitació des de les fases en que estava més afectat, passant per la duresa del tractament de rehabilitació i continuant per l’expressió de les seves sensacions, fins i tot més íntimes i personals que sentia durant el seu progrés. Finalment la seva situació actual, la pràctica d’activitats físiques i d’oci, de servei als altres i els seus múltiples projectes, van ser un exemple d’estímul per els professionals que tenien el luxe de poder-li fer les preguntes, observacions i comentaris que, des de les seves disciplines professionals creien convenients.

El “conductor” de la classe de forma simultània apuntava a una pissarra gegant les paraules clau que tant en Jordi com els alumnes anaven intercambiant., i al final de la sessió es feia un resum i repàs d’allò més important, impactant i transcendent per l’aprenentatge dels alumnes a través de la transfusió del contingut d’aquest magnífica “classe amb expertesa.  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    ”  La valoració dels alumnes va ser excel·lent i els comentaris de tots els assistents van servir per fer una sessió de formació que transcendia de tot allò que hi ha escrit en els llibres i articles científics. “
 Dr. Josep Medina Casanovas.    
Cap de Rehabilitació Funcional.  
Institut Guttmann

logo_guttman