Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport

Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport

Nous patrons de moviment ajuden a crear noves connexions neuronals

El dimarts dos de maig vam rebre la visita del Jordi Diz, cas real de lesió neurológica. Aquesta visita esta enmarcada en la part específica del temari de readaptació a l’esforç en patologíes neurológiques. de l’assignatura de Readaptació a l’esforç del quart curs del Grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’esport del TecnoCampus, UPF.

Hem conegut el seu cas fent incís en el traumatisme cranioencefàlic greu,  la seva fisiopatologia i el seu pronòstic, així com les diferents funcions cognitives i les seves principals alteracions. Una petita introducció als mecanismes fisiopatològics que es donen en les lesions del sistema nerviós central. Hem pogut conèixer totes les fases de Rehabilitació por las que ha passat  i el punt on es troba ara, un dels seus principals objectius es la readaptació a la carrera, amb la finalitat de poder tornar a còrrer. El alumnes de l’assignatura han pogut veure un cas real de patologia neurologica.

Al mateix temps  han pogut explorar i debatre com s’hauria de realitzar una readaptació a la carrera en el cas específic del Jordi. Han posat en pràctica diversos test per poder realitzar una proposta periódica i programada d’exercicis relacionats amb l’equilibri, la recuperació de força i la coordinació entre d’altres.

La visita ha servit per poder treballar directament sobre un cas real i apropar l’alumnat al món laboral.

 Donar les gràcies al Jordi Diz per compartir amb nosaltres la seva història, per la seva generositat i animar-lo a seguir treballant per recuperar-se cada dia i seguir millorant en el seu procés de “Renéixer”.      
Fins aviat Jordi

Readaptació a l'esforç en patologies neurológiques.

Dra. Noemí Serra Paya.     Coordinadora del Grau en Ciències de l’activitat física i de l’Esport. Coordinadora Postgrau en Entrenament Personal i readaptació Fisicoesportiva
Sara González Milllán.       Professora del Grau en Ciències de l’Activitat física i de l’Esport