LA FESTA DELS VALORS

LA FESTA DELS VALORS

els valors de l’esport
La festa dels Valors

El passat 8 de juny, vam celebrar a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet, la primera Festa dels Valors de l’esport, organitzada pel Consell Esportiu de la nostra ciutat. Una manera diferent de tancar la temporada esportiva, amb l’objectiu de posar de relleu i reconèixer a aquells equips, iniciatives i persones que, durant la temporada dels jocs escolars, hagin treballat  millor en l’àmbit dels valors.

D’alguna forma, amb aquesta iniciativa, donàvem un pas més per continuar implementant l’estratègia de valors del Consell. Una estratègia que hem definit entre tots, però especialment treballada pel nostre Comitè Ètic. I una estratègia que, cada any, va incorporant noves iniciatives per tal d’adaptar-se a la realitat de l’esport escolar de casa nostra.

Encara recordo quan, ja fa sis o set anys, vam decidir passar de la paraula a les accions. En una jornada de presentació de la temporada dels Jocs Escolars de L’Hospitalet algunes intervencions ens van fer veure que les referències als valors que transmet l’esport eren constants, però que mancaven eines per treballar aquests valors de forma pràctica. I així van néixer les pancartes amb el lema “Som de L’H i ens agrada el joc nét”; la carta adreçada als pares i mares dels i les participants als jocs, els eslògans que vam fer córrer per escoles i instituts, el monòlegs ideats per l’amic Josep Llopart i moltes altres accions, com l’adopció del logotip de “L’Hesport Nét” a totes les nostres publicacions i roba esportiva. Fins arribar a on ens trobem avui, amb la classificació paral·lela en valors que ja és vigent, com a gran pas endavant, i la consagració del premi Juanan Bastante, per destacar a aquelles persones que més clarament hagin treballat, en la seva trajectòria, per promocionar els valors de l’esport.

I això és, precisament, el que vam celebrar a l’Auditori Barradas. Una tarda magnífica, on per l’escenari de l’auditori van desfilar equips, entitats, col·lectius i persones a títol individual, per posar de relleu que tot i que l’esport és competició, la competició no ho és tot en l’esport. Que tot i que quan un fa esport sempre vol guanyar, tan important és el resultat com el procés. Tan important és el que aconsegueixes, com el cóm ho aconsegueixes. En aquest sentit, la persona que vam reconèixer de forma col·lectiva, com qui millor encarna aquests valors, va ser l’amic Miguel López. Un treballador altruista i incansable de l’esport escolar de L’Hospitalet. Un premi molt i molt merescut.

En aquesta gal·la, però, no podia faltar l’aportació d’un altre imprescindible de l’esport de L’Hospitalet, sobretot quan parlem de posar cara als valors de l’esport. Estic parlant de l’amic Jordi Diz, propietari d’aquest bloc, que personifica, com ningú, un valor intrínsec al món de l’esport: el de la SUPERACIÓ. Com a mostra vam tenir la interpretació d’una peça musical a piano, per part seva.

Gràcies Jordi per oferir-me aquest tribuna i plegats continuarem treballant per fer créixer els valors que representa l’esport a L’Hospitalet.

 

Cristian Alcázar Esteban

Tinent d’Alcaldia de Benestar i Drets Socials – Esports i Joventut

Consell_esportiu